Pavan

'Storia di Pavan'

Sinds 1992, passie voor ijs

Ons verhaal

De liefde voor Italiaanse gelato.

Voor Michele en Denis Pavan staat eten en genieten op nummer één.
Hun jeugd in Venetië was vol van gerechten naar authentiek familierecept.

1992
Historie - Pavan ijsspecialiteiten & patisserie

Een goed team is begonnen

In Nederland misten ze die smaak – en ze waren niet de enigen, vonden Denis en Michele. De broers sloegen de handen ineen en besloten hem in 1992 naar hun nieuwe thuisland te brengen.
Taarten, sorbet, roomijs: dankzij hun culinaire kindertijd wisten ze precies waar ze de beste Italiaanse dessert konden halen.
De bekendheid van de broers in het horecawezen groeide en al snel rees de vraag: waarom maken jullie als Italianen geen ijs? 

2006
Historie - Pavan ijsspecialiteiten & patisserie

Uitbreiding naar patisserie

Klanten waren enthousiast en wilden meer. Daarom verhuisden Pavan’s ijsmakerij in 2005 naar Leiderdorp. Nu was voor de broers de tijd rijp voor een lang gekoesterde droom: eigen gebak. Pavan nam twee patissiers in dienst met wie vele succesvolle nagerechten werden gecreëerd.

Het ijs mocht natuurlijk niet achterblijven: recept en ingrediënten werden aangepast waardoor het meer schepbaar en smaakvoller werd. Om een Italiaans culinair feestje compleet te maken ontwikkelden Michele en Denis ten slotte hun eigen Sgroppino, een ijskoud Venetiaans mixdrankje van vodka en prosecco. 

1993-2005
Historie - Pavan ijsspecialiteiten & patisserie

Kennismaken met Pavan familierecept

Dit was niet aan dovemansoren gezegd en in 1993 vestigde de ijsmakerij van de twee zich aan de Fruitweg in Leiden.

Hier kwam met behulp van Pavans familierecept en grondstoffenkennis volle, zachte bevroren room samen met vanille-, chocolade-, pistache- en aardbeiensmaak om uiteindelijk de consument van een heerlijk ijsje te voorzien. 

2016
Historie - Pavan ijsspecialiteiten & patisserie

Nieuw pand, en het assortiment groeit

Hun Hard work paid off en in 2016 verhuisde Pavan naar de huidige stek in Alphen aan den Rijn, waar de broers hun missie – inmiddels grotendeels op zonne-energie, én zoals altijd volgens HACCP-regels – voort zetten.
Ondanks hun goede naam blijft Pavan het assortiment aanpassen naar de laatste trends voor de scherpste prijzen. Met een kleine ijsmachine worden aan de lopende band nieuwe smaken geprobeerd en veganistische, lactose- of glutenvrije dieetwensen worden moeiteloos vervuld. Wat is gebleven is de kwaliteit: alles is van de beste, liefst duurzame Italiaanse grondstoffen en dus een feestje voor smaakpapillen. 

Ambacht en passie

Kom langs voor een smaakbeleving

Wilt u graag ijs bij ons bestellen of één van onze andere vele lekkere producten, dan kunt u dat aan ons doorgeven via onze contactpagina. Wij vertellen u graag alles over ons assortiment, kunnen u meer informatie toesturen en maken een afspraak met u.

U kunt ons ook direct bellen op nummer 071-5891233, wij helpen u graag verder.